Tele-Sağlık İstanbul projesi 1.Ortak Akıl Arama Toplantısı gerçekleşti.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2016 yılı Mali Destek Programı kapsamında; Mühendislik Fakültemiz, Biyomedikal Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden, Yard. Doç. Dr. Haydar ÖZKAN’ın yürütücülüğünde ve Yard. Doç. Dr. Orhan Özhan’ın danışmanlığında kabul edilen projemizin, 1. Ortak Akıl Arama toplantısı 8 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşmiştir. Toplantımız, Proje ekibimizin yanı sıra Fakültemiz öğretim elemanları, öğrencilerimiz ile birlikte proje ortaklarımız; Esenler Belediyesi, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi ve iştirakçimiz IBM Türkiye’den ilgili kişiler ve özel sektörden Medipar Medikal Cihazlar, IME General Components, Kontal Elektronik, firmalarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Toplantımız, Proje koordinatörü Yrd. Doç Dr. Haydar ÖZKAN ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi YILMAZ’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, Esenler Belediyesi’nden Sağlık Müdürü Dr. Mustafa UZUN’un Esenler Belediyesi sınırları İçerisinde Evde Yalnız Yaşayan İnsan Profilleri Ve Sağlık İhtiyaçlarını anlatan sunumu ile devam etmiştir. Biyomedikal Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Bahattin KARAGÖZOĞLU’nun Türkiye’de biyomedikal sektörüne duyulan ihtiyaç ve sektörün genel durumu hakkında yaptığı sunum sonrasında proje mühendisi Yasemin KARADANA projenin tanıtımını içeren konuşmasını gerçekleştirmiş ve ardından geliştirilmesi devam eden giyilebilir  EKG cihazının son halinin sergilenmesi ve katılımcıların soru-cevapları ile toplantı son bulmuştur.