BİLGİSAYAR LABORATUVARLARI

AMACI: Programlama Dilleri, Veri Yapıları, Veri Tabanı Sistemleri, Algoritma Tasarımı, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Yazılım Mühendisliği, Veri Madenciliği, Yapay Zeka, Web Yazılımları gibi uygulama geliştirme, araştırma ve tasarım için Lisans ve Lisansüstü öğretimdeki uygulamalarda, tez çalışmalarında, projelerde öğrenci ve öğretim elemanları kullanımına yöneliktir.

bil1bil2

DONANIM: İki Bilgisayar laboratuvarımız vardır:

Laboratuvarda 40 öğrencinin çalışma ve araştırma yapacağı 40 adet bilgisayar bulunmaktadır.

Laboratuvarda 35 öğrencinin çalışma ve araştırma yapacağı 35 adet bilgisayar bulunmaktadır.

YAZILIMLAR: Laboratuvarlarımızdaki tüm yazılımlar Lisanslı olup aşağıdaki kaynaklardan temin edilmektedir.

Microsoft Firmasınca DreamSpark üyeliği kanalıyla (MSDNAA) ücretsiz olarak sağlanan tüm yazılımlar eğitim amaçlı kurulabilmektedir. Ayrıca tüm öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız bu yazılımları eğitim amaçlı kullanmak üzere ücretsiz olarak bilgisayarlarına kurabilmektedir.

ORACLE firması ile yapılan akademik işbirliği ile bu firmanın tüm yazılımları Laboratuvarlarımızdaki bilgisayarlara kurulabildiği gibi, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın bilgisayarlarına da eğitim amaçlı kullanmak üzere kurulabilmektedir.

Üniversite bütçesinden satın alınan yazılımlar,

Çeşitli firmaların eğitim amaçlı olarak vermiş oldukları yazılım bağışları.

bil3 bil4 bil5bil6