TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Proje Desteği

Üniversitemizin “Araştırmacı Üniversite” olarak yer aldığı süperkapasitör projesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ndan destek kazandı.

Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Ateş’in yürütücülüğünde hazırlanan, Üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Tele-Sağlık İstanbul Projesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Haydar Özkan’ın araştırmacı olarak yer aldığı “rGO/RuO2/PVCz, rGO/TiO2/PEDOT, rGO/MnO2/PTTh Sentezi, Simetrik Süperkapasitör Cihaz Performansları ve Gerçek Devre Uygulamaları” araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Daha uzun süre enerji depolanacak  

TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında hazırlanan proje ile Namık Kemal Üniversitesi laboratuvarlarında uzun süreli enerji depolayabilen yeni bir süperkapasitör sentezlenecek ve Üniversitemiz laboratuvarlarında elektronik devre uygulamaları gerçekleştirilecektir. Süperkapasitörün, gündüz güneş ışığı ile enerji depolaması ve gece depolanan enerjinin sokak aydınlatılmasında kullanılması planlanıyor.

Enerji depolayan elektronik aygıtlardan biri olarak kullanılan süperkapasitörler, uzun bir ömre sahip olmaları ve hızlı şarj edilebilme özellikleriyle öne çıkıyor. Bu proje ile çevre dostu, düşük maliyetli süperkapasitör cihazların üretilmesi amaçlanıyor.

Yeni bilgilerin üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemek amacıyla oluşturulan TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamındaki projenin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.